WERKWIJZE

GEN-A is een ontwerpbureau voor architectuur, interieur en stedenbouw. Voor elke discipline ontwerpen we met een integrale visie. Elke architectuuropdracht gaat dan ook gepaard met een stedenbouwkundige inbedding of situatie, en ruimtelijke belevingen. Onze ontwerpen leggen de brug tussen architectuur en interieur. De architectuur ontwerpen wij als een vanzelfsprekendheid binnen de stedenbouwkundige of natuurlijke situatie.

Conceptvorming is een onderdeel dat

werkwijze

voorafgaat aan het ontwerpproces. In situaties waarbij de opdrachtgever in algemene zin weet dat er bijvoorbeeld een winkel ontworpen moet worden, denken wij mee over de conceptvorming van deze winkel. Wat is de geschiedenis van de opgave, voor welke doelgroep is deze bestemd, ...? Wij gaan onderzoekend te werk om tot een concept te komen, en visualiseren het concept middels schetsen en 3d renderings.

BIM (building information model) is de manier waarop wij een gebouw als 3d model uittekenen. Met deze tekenmethode is het mogelijk om vanuit één 3d model te werken. Alle betrokken partijen kunnen vanuit dit model werken, wat de efficiëntie tijdens het proces ten goede komt, en waarbij faalkansen beperkt worden.

Milieu bewust ontwerpen wordt breed opgevat. Flexibiliteit van het ontwerp is hier een onderdeel van, maar de keuze van materialen en bouwmethodes worden tijdens het ontwerpproces uitgebreid onderzocht. In de afgelopen jaren hebben wij ook met duurzame bouwmethodes zoals houtbouw en isolerende draagstructuren gewerkt.

passiefhuis

Tijdens het gehele proces, van ontwerp tot oplevering, begeleiden wij de opdrachtgever. Wij werken in een open dialoog met de opdrachtgever en de adviseurs, en stellen ons als teamspeler op, om tot het beste resultaat te komen.