OETERSEVALLEI

Typologie: Recreatiepark, nieuwbouw

30 vakantiewoningen plus ondergronds woonhuis

Locatie: Neeroeteren, België

Status: in uitvoering

 

Het recreatiepark ligt in een natuurlijke omgeving, omringd door een bos op een heuvel. Aan alle kanten is dit een schitterende groene locatie.

De opdrachtgever heeft de wens om dit recreatiepark op te richtten als zorgproject. Bij het opbouwen van dit recreatiepark worden jongeren met een beperking klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

GEN-A heeft hiervoor een nieuwe indeling van het park ontworpen, waarbij 30 nieuwe vakantiehuisjes in de natuurlijke setting worden geïntegreerd. De huisjes hebben een organische plattegrond en worden op een natuurlijke verdeling in het park gesitueerd.

Voor de eigenaars is ook een nieuwbouw woning ontworpen. De woning is ondergronds, waardoor deze nauwelijks zichtbaar is en deze helemaal opgaat in de natuurlijke omgeving. Het dak wordt voorzien van een intensief groendak dat overloopt in de natuur. Hierdoor kan de inheemse flora en fauna zich verder verspreiden over het dak.