LA BUTTEAUX BOIS

Typologie: Hotel, uitbreiding

20 hotelkamers plus wellness

Locatie: Lanaken, België

Samenwerking: PCP-architects

Status: opgeleverd

 

Domain La Butte aux Bois ligt in een bosrijk gebied in Lanaken. Het bestaand hotel werd uitgebreid met een nieuwbouw, waarin een wellness en 20 extra hotelkamers zijn voorzien over 2 bouwlagen.

De ligging van het hotel vraagt om panoramische uitzichten, terwijl het programma van de wellness privacy vereist.  Om deze tegenstelling op te vangen heeft GEN-A een gevel ontworpen, waarbij stalen lamellen als een gordijn voor het glas zijn geplaatst. De verhouding van diepte en afstand tussen de lamellen, bieden het uitzicht van binnen naar buiten. En van buiten af krijgt deze gevel een dynamisch effect mee, waarbij de passant in perspectief een gesloten gevel ziet.

Het wellness gebouw is opgebouwd uit een lange zwarte gevelsteen met zwarte kozijnen en lamellen. De zwarte uitstraling geeft het gebouw een mystieke uitstraling mee. De 2 bouwlagen zijn verdeeld over een bovengrondse laag, en een ondergrondse laag. Het maaiveld aan de zwembadzijde is uitgegraven zodat de ondergrondse laag zich hier opent.

Ook de buitenaanleg is voor dit gebouw ontworpen door GEN-A. De omliggende taluds zijn aangelegd om de privacy van het wellness gebouw te bieden.